De 9 beste fitnessapparaten voor thuis

Beste fitnessapparatuur

Bijna iedereen wil graag een afgetraind lijf hebben. Weinig mensen zijn echter bereid om de prijs hiervoor te betalen. Een afgetraind lijf krijg je namelijk niet zomaar, het vergt de juiste mindset en kwalitatieve fitnessapparatuur. Voor dat laatste kun je naar de sportschool gaan, maar voor veel mensen is het een betere optie om de sportschool in huis te halen. Zo maken zij voor zichzelf de stap naar een workout kleiner en komen ze vaker aan trainen toe. Hoe haal je de sportschool in huis? Door een of meerdere fitnessapparaten aan te schaffen. In dit artikel ontdek je de 9 beste fitnessapparaten voor in huis.

1. De hometrainer
De hometrainer is een fitnessapparaat dat een fiets nabootst. Dit is een geweldige oefening om jezelf fit te houden. Zéker wanneer je gebruik maak van de verschillende niveaus van intensiteit waarover de meeste hometrainers beschikken. Verder is het apparaat zeer compact, kun je op alle niveaus beginnen en slijten je gewrichten er nauwelijks van.

2. Een roeiapparaat
Waar je met een hometrainer vooral je benen traint, train je met een roeiapparaat je hele lichaam. Met deze intensieve sport kun je in korte tijd een hele workout voltooien.
Verdere voordelen van het roeiapparaat zijn dat het ideaal is om of te vallen en tegelijkertijd spieren op te bouwen én dat het weinig plaats inneemt.

3. De crosstrainer
Een crosstrainer is een groot apparaat dat geschikt is voor een effectieve full body workout. Je kan er zowel spieren als conditie mee opbouwen en het is zeer geschikt om mee af te vallen.
Een ander voordeel van de crosstrainer is dat het goed is voor je rug. Dit komt doordat je op een crosstrainer automatisch een goede houding aanneemt. Ook voor je gewrichten is de crosstrainer een goede keuze, ze zullen nauwelijks slijten tijdens een training.

4. De loopband
De loopband is een zeer bekend fitnessapparaat. Het is ideaal om er grote afstanden mee te rennen, zonder dat je daarvoor naar buiten moet. De loopband is een geweldig alternatief om toch hard te lopen wanneer je geen zin hebt om bijvoorbeeld de regen te trotseren.
Tegenwoordig zijn de meeste loopbanden makkelijk in te klappen waardoor ze weinig ruimte innemen. Verder heb je diverse trainingsmogelijkheden en kun je op alle niveaus beginnen.

5. De spinningfiets
Een hometrainer is al compact, maar de spinningfiets is wat dat betreft de overtreffende trap. Dit zeer compacte apparaat bootst een wielrenfiets na. Dit is ideaal voor wielrenners, maar zeker ook voor mensen die aan hun conditie willen werken of willen afvallen.
Verdere voordelen van de spinningfiets zijn dat ze over het algemeen erg betaalbaar zijn en dat ze, net als de meeste fitnessapparaten, verschillende trainingsmogelijkheden hebben op alle niveaus.

6. De airbike
Deze combinatie van een crosstrainer en een hometrainer is zeer geschikt voor HIIT trainingen. Een airbike workout helpt je met conditieopbouw, spieropbouw en afvallen.

7. Recumbent bike
Dit zittende apparaat is een geweldig hulpmiddel bij het werken aan je uithoudingsvermogen en het opbouwen van spieren.

8. Fietstrainers
Dit zeer betaalbare en compacte apparaat is een geweldige eerste stap naar een betere conditie. Je kan ermee tot het uiterste gaan zonder op het verkeer te hoeven letten.

9. Het krachtstation
Dit apparaat mag niet ontbreken in het huis van een fitness fanaat. Het is vergelijkbaar met hele een sportschool.

Leave a Reply

Your email address will not be published.